Szukasz pomysłu na przystawkę, która zachwyci Twoich gości? Wypróbuj jajka faszerowane! To klasyczne danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawię trzy pyszne i łatwe w przygotowaniu farsze, które z pewnością przypadną Ci do gustu.
Jajka faszerowane
Farsz serowo-chrzanowy: żółtka jajek, serek śmietankowy, chrzan, koperek
Farsz z szynką: żółtka jajek, szynka, czerwona papryka, musztarda, jogurt naturalny, koperek
Farsz z makreli: żółtka jajek, makrela wędzona, musztarda, dużo świeżo zmielonego pieprzu
Przygotowanie jajek faszerowanych jest bardzo proste. Wystarczy ugotować jajka na twardo, wyjąć żółtka, a następnie rozgnieść je i wymieszać z wybranymi składnikami. Farsz można doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i innymi przyprawami. Gotową masą napełniamy białka i gotowe!
Zajrzyj też po inne przepisy na jajka faszerowane:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz