maja 05, 2024

Jajka faszerowane - trzy smaki, jedno danie!

 

farsze do jajek

Szukasz pomysłu na przystawkę, która zachwyci Twoich gości? Wypróbuj jajka faszerowane! To klasyczne danie, które można przygotować na wiele różnych sposobów. Przedstawię trzy pyszne i łatwe w przygotowaniu farsze, które z pewnością przypadną Ci do gustu. 

Jajka faszerowane

Farsz serowo-chrzanowy: żółtka jajek, serek śmietankowy, chrzan, koperek

Farsz z szynką: żółtka jajek, szynka, czerwona papryka, musztarda, jogurt naturalny, koperek

Farsz z makreli: żółtka jajek, makrela wędzona, musztarda, dużo świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie jajek faszerowanych jest bardzo proste. Wystarczy ugotować jajka na twardo, wyjąć żółtka, a następnie rozgnieść je i wymieszać z wybranymi składnikami. Farsz można doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami i innymi przyprawami. Gotową masą napełniamy białka i gotowe!

Zajrzyj też po inne przepisy na jajka faszerowane:



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger