kwietnia 09, 2017

Jajka faszerowane tuńczykiem

Dziś kolejny przepis na jajka faszerowane, tym razem tuńczykiem. To świetny pomysł dla zabieganych osób, które nie mają czasu na długie stanie w kuchni, a chcą cieszyć się dobrym smakiem. Wystarczy 15 minut i można zajadać. Przy okazji przypominam przepis na niebanalne jajka faszerowane pieczarkami. Oba smacznie urozmaicą wielkanocne śniadanie.
Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • 5 jajek
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżeczki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na pół i wyjmuję żółtka. Dodaję do nich odsączonego tuńczyka i widelcem rozdrabniam i mieszam. Doprawiam majonezem, musztardą oraz solą i pieprzem do smaku. Nakładam do szprycy i farszem napełniam połówki białek. Dekoruję posiekanym szczypiorkiem.  

jajka faszerowane tuńczykiem




4 komentarze :

  1. Takie jajka to dobry pomysł na nadchodzące święta, chociaż ja w świeta lubię zajadać się jajkami z chrzanem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiamy wszelkie faszerowane jajeczka i te również chętnie byśmy zjadły :D

    OdpowiedzUsuń
  3. jaja i tuńczyk-bardzo lubię tę parę:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger