Dziś kolejny przepis na jajka faszerowane, tym razem tuńczykiem. To świetny pomysł dla zabieganych osób, które nie mają czasu na długie stanie w kuchni, a chcą cieszyć się dobrym smakiem. Wystarczy 15 minut i można zajadać. Przy okazji przypominam przepis na niebanalne jajka faszerowane pieczarkami. Oba smacznie urozmaicą wielkanocne śniadanie.
Jajka faszerowane tuńczykiem
- 5 jajek
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 łyżeczki majonezu
- łyżeczka musztardy
- szczypiorek
- sól, pieprz
Jajka gotuję na twardo, obieram, kroję na pół i wyjmuję żółtka. Dodaję do nich odsączonego tuńczyka i widelcem rozdrabniam i mieszam. Doprawiam majonezem, musztardą oraz solą i pieprzem do smaku. Nakładam do szprycy i farszem napełniam połówki białek. Dekoruję posiekanym szczypiorkiem.
Takie jajka to dobry pomysł na nadchodzące święta, chociaż ja w świeta lubię zajadać się jajkami z chrzanem.
OdpowiedzUsuńUwielbiamy wszelkie faszerowane jajeczka i te również chętnie byśmy zjadły :D
OdpowiedzUsuńJedne z moich ulubionych jajek!
OdpowiedzUsuńjaja i tuńczyk-bardzo lubię tę parę:)
OdpowiedzUsuń