lutego 20, 2017

Pasta z awokado i jajek

Pyszna pasta z awokado i jajek to pomysł dla tych, co nie lubią nudnych kanapek. Nie tylko wznosi kolor i energię do kuchni, ale też daje solidną porcję zdrowych tłuszczów. Dobrze na zielono zacząć dzień, a niezjedzoną pastę można dodać do obiadowej sałatki jako dressing.

pasta z awokado i jajek

Pasta z awokado i jajek

  • 2 dojrzałe awokado
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • sok z 1/2 limonki lub do smaku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
Awokado kroję na pół i łyżką wyjmuję miąższ. Przekładam razem z obranymi jajkami do miski. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, sos z limonki i blenderem miksuję na gładką pastę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotowe! Pyszna pasta na kanapki lub jako dressing do sałatki w kilka minut :)

pasta z awokado i jajek
 
 

6 komentarzy :

  1. Bardzo lubię awokado, ale takiej pasty jeszcze nie robiłam - muszę zapamiętać przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Awokado i jajko to połączenie idealne :D

    OdpowiedzUsuń
  3. robię identyczną tylko że nie miksuję na tak gładko:)jest doskonała:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Muszę spróbować :) Zwłaszcza że awokado i jajka są dopuszczone w diecie slow carb ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapewne pyszna była! Muszę kiedyś zrobić :-)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger