Pyszna pasta z awokado i jajek to pomysł dla tych, co nie lubią nudnych kanapek. Nie tylko wznosi kolor i energię do kuchni, ale też daje solidną porcję zdrowych tłuszczów. Dobrze na zielono zacząć dzień, a niezjedzoną pastę można dodać do obiadowej sałatki jako dressing.
Pasta z awokado i jajek
- 2 dojrzałe awokado
- 3 jajka ugotowane na twardo
- sok z 1/2 limonki lub do smaku
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Awokado kroję na pół i łyżką wyjmuję miąższ. Przekładam razem z obranymi jajkami do miski. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, sos z limonki i blenderem miksuję na gładką pastę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotowe! Pyszna pasta na kanapki lub jako dressing do sałatki w kilka minut :)
Bardzo lubię awokado, ale takiej pasty jeszcze nie robiłam - muszę zapamiętać przepis:)
OdpowiedzUsuńAwokado i jajko to połączenie idealne :D
OdpowiedzUsuńrobię identyczną tylko że nie miksuję na tak gładko:)jest doskonała:)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować :) Zwłaszcza że awokado i jajka są dopuszczone w diecie slow carb ;)
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńZapewne pyszna była! Muszę kiedyś zrobić :-)
OdpowiedzUsuń