W dzisiejszym poście chciałabym podzielić się z Wami przepisem na muffiny, które są połączeniem delikatnego smaku bananów i intensywności czekoladowych rozkoszy. Te muffiny bananowe z czekoladą to prawdziwy raj dla podniebienia, a jednocześnie doskonały sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów, które zalegają w kuchni.
Składniki, które sprawią, że zakochasz się w tych muffinach:
Dojrzałe banany: Słodkie, aromatyczne banany nadają muffinom wilgotność i delikatność smaku.
Czekolada: Dodatek gorzkiej lub mlecznej czekolady w kostkach lub wiórkach rozpływa się w ustach, tworząc idealne partnerstwo z bananami.
Cynamon i wanilia: Te przyprawy dodają głębi smaku i nadają muffinom wyjątkowego aromatu.
Muffiny bananowe z czekoladą
- 3 dojrzałe banany (najlepsze są te z brązową skórką)
- 120 ml oleju
- 2 jajka
- 50 g cukru
- 250 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 50 g gorzkiej czekolady
- cukier waniliowy
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz