września 25, 2023

Roladki z cukinii z pietruszkowym twarożkiem

 




Te roladki to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy lunch w pracy. Można je przygotować dzień wcześniej, zamknąć w pudełku i przechowywać w lodówce. A polane oliwą będą smaczne nawet przez 2-3 dni. 

Roladki z cukinii z pietruszkowym twarożkiem

  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 150 g serka śmietankowego puszystego
  • 50 g fety
  • 2-3 łyżki natki pietruszki
  • kilka suszonych pomidorów (tyle ile plastrów cukinii nam wyjdzie)
  • rukola
Cukinię kroję w cienkie plastry i lekko grilluję na patelni, grillu elektrycznym lub opiekam w piekarniku. Serek śmietankowy, fetę i natkę przekładam do blendera i miksuję na gładko. 
Każdy plaster cukinii smaruję serkiem, kładę plaster pomidora i kilka listków rukoli. Zwijam w roladkę. Układam w szklanym pojemniku. Czasem zalewam oliwą, wtedy mogą postać dłużej. Przechowuję w lodówce. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger