Te roladki to świetny pomysł na smaczne śniadanie czy lunch w pracy. Można je przygotować dzień wcześniej, zamknąć w pudełku i przechowywać w lodówce. A polane oliwą będą smaczne nawet przez 2-3 dni.
Roladki z cukinii z pietruszkowym twarożkiem
- 2 średniej wielkości cukinie
- 150 g serka śmietankowego puszystego
- 50 g fety
- 2-3 łyżki natki pietruszki
- kilka suszonych pomidorów (tyle ile plastrów cukinii nam wyjdzie)
- rukola
Cukinię kroję w cienkie plastry i lekko grilluję na patelni, grillu elektrycznym lub opiekam w piekarniku. Serek śmietankowy, fetę i natkę przekładam do blendera i miksuję na gładko.
Każdy plaster cukinii smaruję serkiem, kładę plaster pomidora i kilka listków rukoli. Zwijam w roladkę. Układam w szklanym pojemniku. Czasem zalewam oliwą, wtedy mogą postać dłużej. Przechowuję w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz