Lubicie surówki? U nas pojawiają się na stole codziennie. Lubimy mieszać różne warzywa i sosy, choć najczęściej wybieramy prostotę: kilka warzyw i lekki winegret. Chcę wam dziś zaproponować surówkę z czerwonej papryki z dodatkiem selera naciowego. Będzie świetnie komponować się z grillowanym mięsem.
Surówka z papryki i selera naciowego
- 1 czerwona papryka
- 2 łodygi selera naciowego
- 1/2 cebuli cukrowej
- 4 gałązki natki pietruszki
- sok z 1/4 - 1/2 cytryny (do smaku)
- sól, pieprz
- 2-3 łyżki oleju tłoczonego na zimno lub oliwy
Wręcz zajadamy się surówkami :) Ale surowa papryka akurat nam nie służy :)
OdpowiedzUsuńLubimy, ale takiej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń