Te ciasteczka to jedne z moich ulubionych owsianych. Są szybkie w przygotowaniu. Dodatek amarantusa i gryki sprawia, że wspaniale chrupią. Do tego świetnie smakują. Przygotowując te ciacha, możecie od razu zrobić dwie wersje smakowe. Niko uwielbia obie i zajada je popijając kakao na drugie śniadanie lub podwieczorek.
Ciasteczka owsiane z amarantusem i gryką
- 200 g miękkiego masła
- 1/2 szk cukru
- łyżka syropu z agawy
- 1 szkl mąki jaglanej
- 1 szkl płatków owsianych
- 1 szkl amarantusa ekspandowanego
- 1/2 szkl gryki ekspandowanej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Do połowy ciasta dodałam 2 łyżki kakao, sok z połowy pomarańczy i pokruszone suszone jabłka. Wyszły równie pyszne.
Amarantus i gryka to nasze ulubione składniki :D
OdpowiedzUsuń