Pomysł na to danie podpatrzyłam kiedyś w programie kulinarnym, w którym gotowała Rachel Khoo. Pamiętam, że mnie zachwyciło prostotą i formą. Rachel kluski z kurczaka podawała jako wkładkę do rosołu. Ja zrobiłam z nich samodzielne danie i dzięki temu otrzymałam niesamowicie szybki obiad. Można podać je tak jak ja z sałatką lub polać ulubionym sosem. Kluski są niesamowicie delikatne i puszyste. Kluski mogą jeść też małe dzieci. To danie wpasuje się świetnie w BLW. Mogą sięgnąć po nie także osoby na diecie.
Kluski z piersi kurczaka
- 1 pierś kurczaka (pojedyncza)
- 1 kajzerka
- 1/2 szkl mleka
- 1 jajko
- sól, pieprz
- ewentualnie 1 ząbek czosnku
- ulubione zioła
- bulion lub woda do gotowania
Wyśmienicie! ;-)
OdpowiedzUsuńKlusek z kurczaka to jeszcze nie widziałyśmy i nie jadłyśmy :D
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowo!
OdpowiedzUsuń