marca 10, 2017

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli na dobrym chlebie na zakwasie to coś, czego nigdy nie odmówię. Mogłabym ją jeść codziennie i wątpię, żeby mi się znudziła. A ta, z dodatkiem kiszonego ogórka to już w ogóle poezja. 

Pasta z wędzonej makreli

 Pasta z wędzonej makreli

  • 1 wędzona makrela
  • 3-4 kiszone ogórki (zależy od wielkości)
  • 4 suszone pomidory
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • szczypiorek
  • łyżka musztardy
Makrelę oczyszczam, pozbawiam ości i przekładam do miski. Dodaję ogórki pokrojone w drobną kostkę, posiekaną natkę ze szczypiorkiem i paseczki pomidorów. Dokładam musztardę i mieszam widelcem, rozgniatając co większe kawałki ryby.  
Pasta z wędzonej makreli

3 komentarze :

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi

    1. Bo sałatka z makreli jest pyszna! :) ja zazwyczaj robię z ogórkiem konserwowym i jajkiem ugotowanym na twardo... ale muszę spróbować Twojej wersji... napewno będzie strasznie smaczna 😋

      Usuń
  2. Uwielbiamy wędzoną makrelę i różne pasty na jej bazie a z ogórkiem kiszonym to faktycznie miazga :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger