marca 27, 2017

Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami

Od jakiegoś czasu rzadziej jemy kanapki z wędliną. Wprawdzie nie mam nic przeciwko maminej domowej wędzonce, ale sklepowe coraz częściej omijam szerokim łukiem. Wolę zjeść kromkę pieczywa z dobrym smarowidłem przygotowanym w domu. Wbrew pozorom zrobienie smacznej pasty nie zajmuje dużo więcej czasu niż wyjęcie wędliny z lodówki. Pastę, którą chcę wam zaproponować robi się w kilka minut.
 
Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami

 Pasta z czerwonej fasoli z suszonymi pomidorami

  • puszka czerwonej fasoli
  • 6 suszonych pomidorów w oleju
  • 2 łyżki pestek dyni
  •  świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • 2 łyżki oleju z pomidorów
Wszystkie składniki przekładam do blendera/melaksera i miksuję na gładką pastę. Zajmuje to dosłownie 2 minuty :)
 

1 komentarz :

  1. My takie pasty robimy średnio dwa razy w tygodniu :D Szczególnie lubimy jeść je na obiad z ziemniakami :D

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger