stycznia 25, 2017

Schab w musztardowej panierce

Podawałam wam niedawno przepis na nieco egzotyczny schab z chilli na pomarańczową nutę. Dziś mam inną propozycję na urozmaicenie schaboszczaka w bułkowej panierce.

Schab w musztardowej panierce

Schab w musztardowej panierce

  • 4 plastry schabu
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • około 1,5 szklanki pestek słonecznika
Schab myję, osuszam i rozbijam. Jajko wbijam do miski, dodaję musztardę i mieszam trzepaczkę, żeby składniki się połączyły. Pestki słonecznika mielę. Każdy plaster mięsa maczam w musztardowym jajku, a następnie obtaczam w zmielonych pestkach słonecznika. Smażę na rozgrzanym oleju. 
Z kotletami bardzo dobrze będzie smakowała sałatka coleslaw z jarmużem.  


Schab w musztardowej panierce


 

2 komentarze :

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger