Placki ziemniaczane to prosta i szybka potrawa. W dzieciństwie zajadałam się posypanymi cukrem, teraz wolę wersję wytrawną. Dziś mam dla was bardzo nietypową propozycję placków - do ziemniaków dołącza burak i ... gruszka! Zaskoczeni? Uwierzcie mi - to trio doskonałe, na pewno nie będziecie żałować, zwłaszcza, jeśli podkręcicie smak rozmarynem! Placki nie dość, że mają piękny kolor, to smakują wyśmienicie i jak pachną!
Placki ziemniaczane z burakiem
- 3 ziemniaki
- 1 ugotowany burak
- 1 gruszka
- gałązka świeżego rozmarynu
- 1 jajko
- sól, pieprz
- ewentualnie łyżka mąki
Bardzo pasuje do nich sałatka z rukoli.
wspaniała innowacja. uwielbiam placki ziemniaczane, uwielbiam też buraka więc na pewno bardzo by mi smakowały. no i mają piękny kolor. mniam!
OdpowiedzUsuńPlacki ziemniaczane na słodko to też było nasze ulubione danie :D Ale taka wersja z gruszką i burakiem zapowiada się wręcz magicznie <3
OdpowiedzUsuń