Chleb smacznie nadziany
- bochenek chleba (może być lekko czerstwy)
- kawałek żółtego sera
- kulka mozzarelli
- wędlina (szynka, salami)
- opakowanie boczku surowego krojonego
- 1/2 słoiczka domowego pesto szpinakowego (lub innego ulubionego sosu)
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
Czosnek wyciskam przez praskę i rozgniatam z masłem. Chleb nacinam tak, jakbym chciała ukroić kromki, ale nie przecinam do końca. Następnie robię nacięcie wzdłuż. Każdą "kromkę" smaruję masłem czosnkowym, a potem pesto. Pomiędzy nacięcia wkładam wędlinę i sery. Całość oplatam paskami boczku. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piekę około 15-20 minut, aż boczek się zrumieni, a ser roztopi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz