kwietnia 16, 2016

Śledź z bazylią

Dobry śledzik nie jest zły :) A jak znudzi się wam zwykły śledź w oleju, wystarczy dodać trochę ziół i mamy odświeżone danie.


  • 5 płatów śledziowych marynowanych
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki suszonej bazylii
  • olej
Śledzie obieram ze skóry, kroję w ukośne paski. Cebulę obieram, kroję w piórka, zalewam wrzątkiem i odstawiam. Czosnek siekam. Gdy cebula zmięknie przystępuję do działania. W pudełku układam warstwę śledzia, posypuję bazylią, czosnkiem, odciśniętą cebulą i tak do wykończenia składników. Zalewam olejem i odstawiam przynajmniej na noc do lodówki.


1 komentarz :

  1. I po co ja tu wchodziłam, zgłodniałam...:) Kasio:)

    OdpowiedzUsuń

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger