lutego 11, 2018

Frytki z cukinii z parmezanem

Frytki z cukinii w parmezanowej posypce pieczone w piekarniku...do zjedzenia samodzielnie, do maczania w ulubionym sosie lub jako dodatek do innych dań. Absolutnie uzależniające. 
Frytki z cukinii z parmezanem

Frytki z cukinii z parmezanem

  • 1 cukinia
  • 1/2 szkl startego parmezanu
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
  • ząbek czosnku
Umytą i osuszoną cukinię kroję na pół, następnie w plastry, a potem w paski. W miseczce łączę oliwę z solą, pieprzem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Do drugiej miseczki przesypuję parmezan. Każdy pasek cukinii maczam najpierw w oliwie, a potem w parmezanie. Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 15 minut w 220 st C. 
Frytki z cukinii z parmezanem

1 komentarz :

Copyright © 2016 strasznie smaczne , Blogger