Stir-fry czyli mieszaj i smaż to szybka i zdrowa metoda na smaczny obiad. Wystarczy kawałek mięsa, ulubione warzywa, makaron i przyprawy, by w kilka chwil wyczarować aromatyczne danie. Jeśli składniki przygotujemy wcześniej, zrobienie obiadu zajmie nam naprawdę moment. Ja dodatkowo do przyprawienia wykorzystałam gotową czerwoną pastę curry.
Stir-fry z indykiem i warzywami
- 200g mięsa z indyka (może być udziec)
- 1 cukinia
- 2 marchewki
- 150 g makaronu (ryżowy, pszenny)
- kilka gałązek kolendry
- czerwona pasta curry (do smaku)
- 3-4 łyżki mleczka kokosowego lub słodkiej śmietanki
- 2 łyżki oleju
pycha :-)
OdpowiedzUsuńSuper! Pyszne i szybkie danie gotowe :D
OdpowiedzUsuńmoje smaki:)
OdpowiedzUsuńSuper, w kilka minut pyszne danie :)
OdpowiedzUsuńPysznie, pożywnie i zdrowo! :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo -:)
OdpowiedzUsuń