Lubicie dania jednogarnkowe? Ja bardzo. Zachodu przy tym niewiele, a i zmywania mniej. Potrawa, którą chcę wam zaproponować znakomicie nadaje się na jesienno- zimowe chłody: rozgrzewa i syci. Taka miseczka pełna smaku i aromatu wprawi w dobry nastrój niejednego.
Gulasz z białą kiełbasą
- 5 białych surowych kiełbasek
- 1 por
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- 1 cukinia
- 3 ziemniaki
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżeczki musztardy
- 2 liście laurowe
- po łyżce świeżego rozmarynu, tymianku i szałwii
- 250 ml białego wina (dałam półwytrawne)
- 250 ml bulionu warzywnego
- sól, pieprz
- 2 łyżki oleju
Fajne danie, smaczne i sycące, idealne na jesień :)
OdpowiedzUsuńDlatego właśnie najczęściej na obiad mamy dania z jednego garnka lub zupy :D Bo nie trzeba dużo zmywać :D
OdpowiedzUsuń