"Mówiłeś włosy masz jak kasztany
i kasztanowy masz oczu blask..."
Danie to z kasztanami łączy tylko nazwa, ale polecam z całego serca, taką inną wersję popularnych schabowych. Duże rumiane kule kryją w sobie rozpływające się serowe nadzienie. Chrupiąca skórka, soczyste mięso i ciągnący się ser to wszystko, czego trzeba w jesienny dzień.
Kasztany ze schabu
[ilość zależy od ilości głodomorów, ja podaję składniki na 5 sztuk]- 5 plastrów schabu
- 5 plastrów żółtego sera
- 5 kawałków mozzarelli (mogą być małe kulki)
- sól, pieprz, ulubione przyprawy
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki
- 3-4 łyżki bułki tartej
- olej do smażenia
Może i kasztanów tu nie ma ale apetytu nam narobiłaś na pieczone kasztany z jarmarku Wrocławskiego <3
OdpowiedzUsuń